Bimhuis

Education

In samenwerking met de afdeling educatie van het Muziekgebouw aan ’t IJ ontwikkelt het Bimhuis educatieve programma’s voor het basis- en voortgezet onderwijs. Centraal staat daarbij de kennismaking met improvisatiemuziek en het actief deelnemen aan het proces van componeren en improviseren. Klik hier voor een impressie van het educatieproject SPEELAFSPRAAK! door de David Kweksilber Big Band (2013/14).

Het in een vroeg stadium herkennen, ondersteunen en presenteren van excellent talent is een van de belangrijkste ambities van het Bimhuis, en maakt deel uit van het dagelijkse artistieke beleid. Het Bimhuis ziet voor zichzelf daarom een actieve rol in de ontwikkeling van toptalent.

De wekelijkse workshop & session staat onder leiding van docenten van het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens de jaarlijkse slotpresentaties presenteren de afgestudeerden zich op het podium van het Bimhuis. In samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam worden veelvuldig masterclasses georganiseerd. In 2011/2012 Brad Mehldau, Jason Moran, Tyshawn Sorey, Ambrose Akinmusire en Vijay Ayer.

Het experiment (laboratorium functie) krijgt alle ruimte binnen de maandelijkse Monday Match waarbij dansers en improvisatoren elkaar op het podium ontmoeten.
Sinds 2009 organiseert het Bimhuis ism Stichting Instant Composers Pool (ICP),
.
Stichting Bik Bent Braam en Stichting de Oefening de Kunst (dOeK) de Dutch Impro Academy. De 2014 editie vindt plaats van 12 /m 19 oktober en staat onder leiding van Han Bennink, Ernst Glerum, Mary Oliver, Eric Boere, Wilbert de Joode en John Dikeman. Voor meer informatie zie www.dutchimproacademy.nl


Seizoen 2014/2015
I.s.m. het Muziekgebouw aan 't IJ

Klik hier voor het Basisonderwijs
Klik hier voor het Voortgezet Onderwijs